Waarom ik Doula ben

Waarom ik Doula ben

Over mij

Ik ben Jorinde Dijkhuis-Hettich. Ik woon in Rotterdam, ben getrouwd met Jan Erik en moeder van Malin (2014) en Kjeld (2016). Na een HBO-secretaresse opleiding en de studie Europese Studies aan de UvA, ben ik in 2011 als secretaresse aan het werk gegaan bij het Havenbedrijf in Rotterdam. In 2022 heb ik de overstap gemaakt naar de gemeente Langsingerland waar ik op de afdeling veiligheid, APV en bijzondere wetten werk als administratief medewerker en hiernaast ben ik Doula.

Achtergrond van mijn keuze

In 2018 kreeg ik het gevoel dat mijn bijdrage aan de maatschappij niet waardevol genoeg was en dat ik ook iets anders wilde doen om een bijdrage te leveren. Sinds de geboortes van mijn kinderen, gun ik het elke zwangere om met net zo’n goed gevoel op de bevalling terug te kijken als ik doe. Ik ging op zoek naar iets waar ik me goed bij voelde en kwam uit bij het beroep van Doula. In april 2019 ben ik met de opleiding tot Doula begonnen bij InBloei in Rotterdam. In december 2021 ben ik afgestudeerd en ik hoop nog vele ouders te mogen begeleiden op weg naar geboorte en ouderschap.

Mijn Doula eigenschappen

De Functie van Doula past bij mij omdat ik het fijn vindt om informatie over een bepaald onderwerp te vergaren en dit met anderen te delen zodat zij er hun voordeel mee kunnen doen. Als Doula probeer ik zo veel mogelijk te informeren zodat de zwangere en haar partner kunnen kijken wat er bij hun past en waar zij zich goed bij voelen. Mijn studiegenootjes zien mij als zorgzaam, warm, krachtig, enthousiast, betrokken, spontaan en gedreven. Deze eigenschappen neem ik allemaal mee in mijn aanwezigheid als Doula en kan ik inzetten tijdens jouw bevalling om ervoor te zorgen dat jij je gesteund voelt. Want: bevallen doe jij alleen, maar je hoeft je niet eenzaam te voelen tijdens het proces met je partner en je Doula aan je zijde.

La Leche League

In januari 2021 ben ik als aspirantleidster bij de vrijwilligersorganisatie La Leche League begonnen. De opleiding duurt ongeveer 2 jaar. La Leche League is een internationale vrijwilligers organisatie die zich inzet voor de bekendheid van borstvoeding. Dit doen zij door voorlichting te geven hierover en zaken er omheen zoals kolven als je weer aan het werk gaat, het overstappen op andere voeding en tips en trucs voor als het niet zo gaat als je zou willen. mocht je borstvoeding willen geven en meer informatie willen over b.v. cursussen, dan kun je terecht op hun website.