Browsed by
Month: June 2019

Bevalverhalen

Bevalverhalen

Sinds ik zelf bevallen ben, heb ik een voorliefde ontwikkeld voor bevalverhalen. Geen verhaal is me te gek. Ook vind ik het fijn als vrouwen de verhalen met me willen delen, het is toch iets intiems en persoonlijks. zelf vind ik het ook leuk om mijn verhalen te delen. Ik heb twee bevallingen meegemaakt waar ik met een goed gevoel op terug kijk en door deze te delen denk ik dat vrouwen een breder beeld op bevallen krijgen. 

Ik kan me voorstellen dat zwangere vrouwen niet zitten te wachten op ervaringen van anderen. Dit zal ik altijd respecteren, elke bevalling is tenslotte anders en het kan je angstig maken voor de bevalling als je te veel heftige verhalen hoort tijdens je zwangerschap. Ik vraag daarom altijd of vrouwen mijn bevalverhaal willen horen of niet (al moet ik zeggen dat ik soms misschien een ietsje enthousiast ben).

Elke keer vertel je een bevalverhaal een beetje anders. Het ligt er ook aan met wie je praat welke details je verteld. Mijn kinderen vinden het ook fijn om het verhaal van hun geboorte te horen en dan vertel ik altijd hoe welkom ze waren. Zo kun je elke keer vanuit een andere kant je verhaal bekijken en vertellen.

Ik hoop dat ik als Doula nog veel bevalverhalen mag horen, meemaken en nabespreken.