Zwangerschapsworkshop

Zwangerschapsworkshop

Mocht Doulabegeleiding niet bij je passen, maar wil je je graag hulp bij de voorbereiding op je bevalling, dan is een privé bevalworkshop misschien iets voor jou. Van te voren kun je aangeven of er nog bepaalde onderwerpen zijn die je wil bespreken, deze kunnen we dan toevoegen aan onderstaande cursussen

Privé workshop

Voor een privé cursus, die we speciaal op jou en je partner kunnen afgestemmen heb je steeds de keuze uit 2x een avond á 2 uur of 1x een ochtend of middag á 3,5 uur.

Eerste Kindje

Deel 1

Voorbereiden op de bevalling door het doorlopen van de verschillende fasen en mogelijkheden zodat je vervolgens zelf een bevalplan kan opstellen en weet wat je nodig hebt voor ondersteuning tijdens de bevalling. We leggen hierbij de nadruk op de emotionele voorbereiding, zodat je voorbereid bent op verschillende omstandigheden, een bevalling laat zich tenslotten niet snel regiseren. Ook doen we ademhalingsoefeningen en krijgt de partner tips om te ondersteunen tijdens de bevalling

Deel 2

Na het bespreken van de vragen die jullie nog hebben naar aanleiding van de eerste sessie gaan we het hebben over de voorbereiding op de periode na de geboorte van jullie kindje. We bespreken de impact op jullie leven en de wensen voor de kraamperiode zodat jullie een kraamplan kunnen opstellen op een manier die bij jullie past. Ook spreken we over voeding van moeder en kind.

Tweede (en volgend) kindje

Deel 1

voorbereiden op de bevalling en wensen voor de bevalling bespreken zodat je zelf een bevalplan kan opstellen en weet wat je nodig hebt voor ondersteuning tijdens de bevalling. We leggen hierbij de nadruk op de emotionele voorbereiding, zodat je onder elke omstandigheid toch nog met een goed gevoel terug kan kijken op je bevalling. Ook krijgt de partner practische tips om je te ondersteunen tijdens de bevalling.

Deel 2

Terugblik op de eerste sessie en voorbereiden op de periode na de geboorte en de introductie van de baby in het gezin. Hierbij wordt aandacht besteed aan leerpunten vanuit de vorige kraamperiode en tips om oudere kind(eren) te betrekken bij de baby.